Gepost door: Guido Gihaux | 6 juni 2008

Mobiel internetten

Ik ben nu sinds twee weken de trotse eigenaar van een HTC Touch en heb daar direct een Web ’n Walk abonnement van T-Mobile op genomen. Om u heel eerlijk te zijn, is het een nieuw wereldje voor me. Wat kun je allemaal met een mobiel en wat kun je er allemaal op internetten. Daarom dacht ik maar even een overzichtje te produceren, om je vrouw/ vriendin te overtuigen waarom het o zo belangrijk is om mobiel internet te nemen.

RSS Feeds
Belangrijke feature voor mij. Ik weet dat de snelheid van het mobiel internetten nog geen topkwaliteit is, dus gebruik ik Real Simple Syndication feeds om me op de hoogte te houden van alles wat er op mijn interessegebieden gebeurt. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om allerlei sites te scrapen.

Mobiel televisie kijken
Overtuigd ben ik nog niet, maar op de tennisbaan keek ik naar een live verslag van Roland Garros op mijn mobieltje. Schokkerig, ouderwets bufferen en nadat hij eenmaal geladen was, kreeg ik uiteindelijk beeld. Youtube is een drama. De ouderwetse verbinding hoe je met je modem videobeelden wilde bekijken, komt weer terug op je mobiel. Wanneer ik thuis echter over ga op mijn Wifi verbinding, pakt hij de bestanden verbazend scherp.

NOS Mobiel. Een topper! Het EK bekijken via je mobiel: klik hier. Ze hebben hun diensten uitgebreid alvast voor de iPhone. Met de NOS Mobiel applicatie vind je nieuws, het laatste journaal, sportnieuws, weersverwachtingen, buienradar, file-informatie en de complete teletekstomgeving op je mobieltje. Briljant niet?
Waarom dan geen Pinkpop of wat voor festival via je mobiel bekijken.

Slideshare: één van mijn favoriete websites is Slideshare. Omdat het laden van powerpointslides best tijdrovend is, hebben ze bedacht om de tags te plaatsen waar de slides over gaan. Zo hou je kort en bondig inzichtelijk waar de presentatie over gaat. Een volgende stap is wat mij betreft het mobiel bereikbaar maken van de powepointslides.

Gewoon voor de heb:
iSwish: Sinds de introductie van de iPhone zijn diverse klonen, skins en andere gadgets op de markt gekomen die het ‘iPhone gevoel’ na proberen te bootsen op andere toestellen.

Leuk initiatief van KFC (Kentucky Fried Chicken) om het eten van kip te promoten.

Sporten op je mobiel: Als je al gebruik maakt van je iPod tijdens het sporten kun je deze net zo goed gebruiken als sportinstructeur. PumpOne verkoopt op maat gemaakte fitness programma’s voor de iPod, inclusief de iPhone. Hun nieuwste programma, Pumped for summer 2008, belooft de sporter een nieuw lichaam in 30 dagen.

Social Networking op je Mobiel. Na Hyves en Facebook, kun je nu ook op Linkedin via je mobiel. Handig, omdat de meeste gebruikers waarschijnlijk een Blackberry hebben. Dus easycheasy om je CV te uploaden, netwerk uit te breiden.

Rabomobiel: ik internetbankier via de Rabobank, maar nu kan ik ook Rabomobiel bankieren. Inclusief hun nieuwste snufje: person to person betalingen. Oftewel: lenen van vrienden.

Schilletjes:
Deze moet je betalen, maar je kunt ongetwijfeld wat “van de vrachtwagen” gevallen varianten vinden.

Location Based Services: Da’s lekker handig…met Google Maps op zoek naar je Starbucks filiaal. Tja, waarom niet via je mobiel bedacht men. Ik zeg: gewoon doen! Want hierna volgt ieder Mc Donalds filiaal, alle Bakkerij Bartjes, etc etc. Heerlijk. Wat dacht je van ANWB Voordeelrestaurants die je vervolgens mobiel kunt vinden. Ik zeg, mooie dingen.

Niet echt mobiel, maar wel een leuke Location Based Service: Find by click. Gebruikers die POI’s kunnen toevoegen op Google Maps. Leuk, maar ook beschikbaar op je mobiel. Sterker nog, je kunt hem customizen, delen met vrienden, WIKI toepassingen doen om bestaande POI’s, Relateren aan een Tagcloud. Kortom, ik zie dit principe ook wel naar Nederland toe komen. Leuk idee voor bv iLocal of de Gouden Gids.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: