Gepost door: Guido Gihaux | 27 juli 2008

Edopter en web 2.0 trends


Edopter is een nieuwe manier van social trendcasting. Wat het doet is heel simpel, het zoekt de meest bezochte trends, en gespreksonderwerpen die je zelf kunt filteren. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt zien waar ter wereld er over deze trend gesproken wordt, zelf meepraten over deze trend. Je kunt de populariteit en ontwikkelingen van deze trend volgen, kortom, erg handig als je niet veel tijd hebt en je wilt het laatste nieuws weten over bv Life Coaching. Ga snel naar Edopter.com

Even wat leuke trends op een rijtje:

Hiermee wordt het auteursrecht beschermd. Als auteur wordt je tools aangereikt waarmee je je auteursrechten kunt regelen. Bekijk Creative Commons.


Met Mobissimo kun je op niet standaard zoektermen zoeken naar je perfecte vakantieadres.


Je persoonlijke blend pagina om het laatste internetnieuws en beste videos te bekijken. Is dit niet een beetje de zoveelste aggregrator site? Oordeel zelf.

www.loopt.com Wat is dit nu weer voor Hollandse site zul je denken. Het is eigenlijk best grappig. Door de GPS op je mobiele telefoon te gebruiken als locator (dus om te vertellen waar je zit) kun je zien wanneer vrienden bij jou in de buurt zijn. Uiteraard kun je hier ook weer foto’s delen met je echte vrienden, bestemmingen samen bekijken, laten zien waar je geweest bent (een trail achterlaten). Best geinig.

Guido Gihaux Kaboodlewww.kaboodle.com , Guido Gihaux

Hier worden sommige vrouwen erg happy van:
* Discover new things from people with similar taste and style
* Recommend and discuss your favorite products and stores
* Simplify your life with wish lists and shopping lists
Man, man man, wat ben ik blij dat ik door Kaboodle niet meer de shoppingstraat in hoef te gaan ;-). Ja, handge tools dus.

Blurb, Guido Gihaux, Rick Bos

Mijn goeie vriend Rick Bos bedacht ooit Het Reizende verhaal (jij begint een verhaal te schrijven, en iedere volgende auteur mag het vervolg gaan schrijven). Rick was een pionier op het web (is ie nog steeds), nu zijn er wat alternatieven op de markt gekomen en dat hebben ze heel eerlijk gezegd, best leuk ingepakt. Bekijk BLURB

www.jott.com , guido gihaux

Stel je voor, je zit in de auto en hebt een briljant idee. MAar geen pen om mee te schrijven, geen stukkie papier, dan is daar nu de ultimate oplossing: JOTT.com. Hiermee dicteer je je telefoon je idee, je telefoon zet het om in text en hij verstuurt het als SMS naar a) of iedereen in je adresboek b) naar jezelf. En het leukste is: het kost geen ene drol. Kijk, die hebben het begrepen…

go2web20 , Guido Gihaux

tot slot: een leuke uitsmijter, voor als je wat tijd hebt: www.Go2web20.net Een website waarin alle laatste Web2.0 ontwikkelingen staan en je lekker eventjes zoet bent. De naam van deze site is erg cheap, maar het is verrekte makkelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: