Gepost door: Guido Gihaux | 31 augustus 2008

slechte presentaties

Op de een of andere manier kwam ik de website van Seth Godin tegen en las daar een interessant artikel over Powerpoint. Een feest van herkenbaarheid: slides zijn te vol, te druk, teveel statistieken, een spreker die voorleest. Powerpoint was ooit bedoeld door ontwikkelaars om hun ideeen uit te leggen aan marketeers.

“Communication is the transfer of emotion”

De vier elementen van een goeie powerpoint presentatie:

1) maak cue cards (zorg dat je voor jezelf de feiten en statistieken in je handen hebt in notitie formaat).

2) Slides moeten je woorden versterken, niet herhalen. Waarom zou je vier bullits kunnen neerzetten dat je max 120km/u op de snelweg mag, gordel om moet doen, moet stoppen voor rood en dat er jaarlijks 540 doden vallen. Schrijf dit op je kaartjes en toon een gebotste auto waar het bloed nog uit vloeit.

3)Maak een samenvatting. Zeg van tevoren dat je een samenvatting hebt met alle stats zodat je publiek niet hoeft mee te schrijven. De presentatie is bedoeld om een boodschap over de buhne te brengen. Maar: geef deze niet vooraf, iedereen gaat alvast lezen en je aandacht is verloren.

4) Zorg voor een dealclosure. Zorg voor een stemming, deel beoordelingsformulieren uit, of vraag om een commitment en bespreek een ieders actiepunten. Laat het helpen om je project verder uit te voeren/ beslissingen te kunnen maken op crossroads etc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: