Gepost door: Guido Gihaux | 6 december 2011

Trends in 2012

Jaaa, het einde van 2011 komt er weer aan en dat is een mooi moment voor lijstjes. Wat was er zo vreselijk in 2011 en willen we zeker niet in 2012 meer terug zien. Wat is er zo vreselijk uit 2011?

1. checkins -> Foursquare, Facebook, Repudo. Ik ben er klaar mee. Leuk om beter ingecheckt te zijn en medailles te winnen, maar de competitie is een beetje tot een eind gekomen.
2.  De cloud -> booooooooring. Opslag is niet nieuw, dat het adsl lijntje niet meer uitvalt is wel nieuw. Altijd in contact zijn met een mogelijke backup is wel belangrijk. Tja, of werken in de cloud nu zo nieuw is?
3. Daily Deals ->  is het laagste prijspunt zo belangrijk? Is groepskorting de enige usp dat me overhaalt om te kopen? Niet als dit zo massaal gedaan wordt. Hetzelfde als Free Shipping, zoeken naar koopjes,
4. Productivity verbeteraars -> ik stuiter, dat weten mijn collega’s, dat weet mijn vriendin. Maar hoeveel apps heb ik nodig om productiever te worden?

Maar wat is nu wel aardig in 2012?

Trends 2012
1. Service Design -> service is de toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen. Apple is massa geworden, simplicity en authenticity
2. Gamification -> Wordfreut, spelen met badges, augmented reality. Dat ik er klaar mee ben, wil niet zeggen dat de rest er klaar mee is.
3. Customization -> van je schoenen signeren, tot eigen creaties toevoegen aan standaard producten. Maak unieke chocolade met Chocomize
4. Echte mobiliteit -> met Square, Parkline, Apperian, etc gaan we pas echt goed mobiel kunnen betalen. Fijn dat we surfen, maar location based aankopen kunnen doen vond ik in bij de Starbucks in de VS toch wel erg prettig.
5. Social Ecommerce -> samenwerken om een aankoop te doen? Cool!  Social Car sharing (in Nederland kennen we samenrijden.nl), Rentcycle om een fiets ff te lenen.  Uiteraard kunnen we gezamenlijk ook iets crowdfunden of gezamenlijk sparen.
6. WYDIWYG -> What You Do is What You Get. We typen niet meer, maar we zijn veel meer aan het swipen en vegen met onze vingers. Wordt dat de QWERTY van 2012?
7. Food selling -> lieten we Albert ons eten bezorgen, wordt er meer eten bezorgd of verkocht. Tijd is kostbaar, en laten we ons lekker verwennen. Zie Foodiesquare.
8. Van Internet naar Outernet -> de standaard beeldschermen krijgen concurrentie van nieuwe schermen. Welke dat gaan worden, moeten we nog afwachten. Maar internet richting je koelkast zou een uitbreiding kunnen zijn.
9. Voice steering -> met de komst van Siri gaan we nieuwe elementen activeren en aansturen.

Vanuit verschillende hoeken zijn er top 10 lijsten te maken en wat voor lijstje je ook gebruikt, trends zijn er om proefondervindelijk gebruik van te maken. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: